Vragen?      075 6420066
Home/ Zoeken/ Stadshotel Ootmarsum
Stadshotel Ootmarsum

Beelden zeggen meer dan woorden, toch? Ontdek de reis!

Over het arrangement.

Stadshotel Ootmarsum is gelegen aan de rand van het historische plaatsje Ootmarsum. Hier kunt u genieten van de Twentse gemoedelijkheid. De gastvrije eigenaren zullen ervoor zorgen dat u een ontspannen verblijf tegemoet gaat. In de zomer kunt u heerlijk buiten op het royale terras een drankje nuttigen. In de koudere maanden is het heerlijk vertoeven in de ‘huiskamer’. In deze huiselijk ingerichte kamer met open haard zult u zich meteen thuis voelen.

Gelegen op een oude stadswal op loopafstand van het historische stadscentrum van Ootmarsum. Hier stond vroeger de villa "Vrede-oord", nu Stadshotel Ootmarsum Met haar mooie ligging, aan de rand van het centrum, zit u overal dichtbij, maar is het toch heel rustig.

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.
U verblijft op basis van halfpension. De avondmaaltijd is altijd gezamenlijk. Bij aanvang van de bridgedrives wordt er een kopje koffie geserveerd en aan het eind van de drives een borrelhapje. De drives worden 's avonds gespeeld onder leiding van een bondsgediplomeerde wedstrijdleider, met computeruitslag en meesterpunten volgens de geldende N.B.B. schaal.

Openbaar vervoer
Lift
Fietsberging
Fietsoplaadpunt
Gratis parkeren
WIFI
Terras
Losse bedden
Invaliden kamer
Begane grond
Douche
Niet Roken
Rookregeling

Kamers.

De kamers zijn voorzien van douche & toilet, een tv, telefoon en wekkerradio. Vrijwel alle kamers zijn per lift te bereiken.
Het hoteldeel is recentelijk volledig gerenoveerd.

Faciliteiten en extra’s.

Dit gezellige hotel beschikt over een lift, restaurant, bar en lounge.
Tevens is er in het hotel nog een nostalgisch werkend Decap Dansorgel aanwezig, op verzoek wordt hier een demonstratie mee gegeven.
De bar van het hotel sluit om 00.00 uur 's nachts.

Autoreis
Toeslag 1 pk
 • Openbaar vervoer
  Dit hotel is met het openbaar vervoer te bereiken.
 • Lift
  In dit hotel is een lift aanwezig.
 • Fietsberging
  In dit hotel is een fietsenberging aanwezig.
 • Fietsoplaadpunt
  Dit hotel voorziet in een oplaadpunt voor electrische fietsen.
 • Gratis parkeren
  U kunt bij dit hotel gratis parkeren.
 • WIFI
  Dit hotel beschikt over WIFI.
 • Terras
  Er is een terras aanwezig.
 • Losse bedden
  Er zijn kamers met losse bedden beschikbaar.
 • Invaliden kamer
  Dit hotel is rolstoeltoegankelijk.
 • Begane grond
  Er zijn kamers op de begane grond beschikbaar.
 • Douche
  Op de kamers is een douche aanwezig.
 • Niet Roken
  In dit hotel wordt niet gerookt.
 • Rookregeling
  Er is in dit hotel een rookgedeelte aanwezig.

Omgeving en uitjes.

Ootmarsum is een eeuwenoud stadje, waar het verleden voortleeft in 2 prachtige kerken, mooie panden, galerieën, een educatorium, diverse monumenten, een stadspark en een openlucht museum.
De directe omgeving van Ootmarsum heeft een gevarieërd landschap met essen, beekdalen en heuvels. Ook het springendal, een groot en wijds bos en de watermolen "Bels" zijn erg bekend en leuk om eens te bezoeken.
Direct aan de rand van het centrum van Ootmarsum ligt het openluchtmuseum Los Hoes.

Het historische Ootmarsum ligt in het prachtige Twente, in het oosten van Nederland. Hier vind u een gevarieerd landschap met heuvels, beekdalen en bossen. Een echte aanrader voor de natuurliefhebbers onder ons. Ootmarsum zelf mag u ook zeker niet overslaan. Zogezegd heeft dit stadje een eeuwenoude geschiedenis, welke terug te vinden is in de mooie panden en kerken, het openluchtmuseum en diverse monumenten. Met de auto bent u in ca. 30 minuten in Enschede. Het Duitse Nordhorn bereikt u met de auto in ongeveer 20 minuten.

Bereikbaarheid en parkeren.

Goed te bereiken per eigen vervoer. In de omgeving is gratis parkeergelegenheid. Parkeren voor het hotel (behoudens in en uitstappen en koffer afzetten) is zoals bij vrijwel alle historische binnenstad hotels niet altijd mogelijk.

Bridgen icm theaterbezoek

Tijdens de arrangementen van 26 januari en 2 februari 2024 heeft u de mogelijkheid om met ons mee te gaan naar de voorstelling 'de man van La Mancha'(Don Quichot). De voorstelling speelt in het Wilmink Theater te Enschede, vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Geniet op het ritme van flamenco van het verhaal van Huub van der Lubbe als Don Quichot

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Met Huub van der Lubbe (bekend als frontman van De Dijk) als Don Quichot.

Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de zestiende eeuw. De inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. 

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend.

Don Quichot geeft wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tijdens het arrangement van 16 februari 2024 kunt u mee naar de spannende voorstelling 'Murder on the Orient Express'. De voorspelling speelt in het Wilmink Theater te Enschede, vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moordmysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater. Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit u zondag 18 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater op het juiste spoor? 

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben… Het is een moordzaak die je niet snel zult vergeten. 

Toneelschrijver Ken Ludwig (bekend van De drie Musketiers en Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tijdens het arrangement van 15 maart 2024 kunt u mee naar de voorstelling 'Mamma Mia!'. De voorstelling speelt in het Wilmink Theater te Enschede, vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Grandioos spektakel met de grootste hits van ABBA, van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me

De ABBA-musical Mamma Mia! komt terug. Het wordt een muzikaal verhaal vol romantiek en humor, met in de hoofdrollen Brigitte Heitzer en René van Kooten.

De muziek van ABBA is anno nu weer net zo populair als in de gloriejaren van 1974 tot 1982. Alle reden dus voor een gloednieuwe versie van de musicalsensatie uit 1999, met daarin de grootste hits van ABBA. Van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me.

Dit keer vertolkt Brigitte Heitzer (winnares Op zoek naar Evita, Miss Saigon, Evita, Diana & Zonen) de rol van Donna en René van Kooten (Les Miserables, Jezus in The Passion 2013, De beste zangers van Nederland, Evita, Titanic) die van Sam.

De allerlaatste kamers, vol=vol.

Vr. 01-12-2023

4 dagen vanaf

€ 219,-

per persoon

Populaire voorzieningen

Fietsoplaadpunt WIFI Begane grond

Eerstkomende beschikbare reizen

Vr. 19-01-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 186,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Wedstrijdleider: Gerard en Jacqueline Langen

Vr. 26-01-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 186,-

per persoon

Er zijn nog ongeveer 8 kamers beschikbaar.

Het is mogelijk om dit arrangement te boeken inclusief een theaterbezoek op de zondagmiddag. Het betreft de voorstelling van 'de man van La Mancha'(Don Quichot). De voorstelling speelt in het Wilmink Theater te Enschede, vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Wedstrijdleider: Gé en Truus van Bemmel

Vr. 02-02-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 211,50

per persoon

De allerlaatste kamers, vol=vol.

U kunt tijdens dit arrangement met ons mee naar de voorstelling 'De man van la Mancha'(Don Quichote). De voorstelling is op zondagmiddag in het Wilmink Theater te Enschede en vervoer naar en van het hotel is inbegrepen.

Vr. 09-02-2024

4 dagen vanaf

€ 249,-€ 231,50

per persoon

Er zijn nog ongeveer 8 kamers beschikbaar.

Vr. 09-02-2024

5 dagen vanaf

€ 299,-€ 281,50

per persoon

Er zijn nog ongeveer 8 kamers beschikbaar.

Vr. 16-02-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 204,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Het is mogelijk om op zondagmiddag met ons mee te gaan naar het Wilmink theater voor de voorstelling 'Murder on the Orient Express', Vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Vr. 08-03-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 204,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Vr. 15-03-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 194,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Het is mogelijk om dit arrangement te boeken inclusief een theaterbezoek op de zondagmiddag. Het betreft de voorstelling van 'Mamma Mia!'. De voorstelling speelt in het Wilmink Theater te Enschede, vervoer van en naar het theater is inbegrepen.

Di. 02-04-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 194,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Dinsdag-vrijdag

Vr. 12-04-2024

4 dagen vanaf

€ 229,-€ 194,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Vr. 12-04-2024

6 dagen vanaf

€ 349,-€ 314,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Ma. 15-04-2024

3 dagen vanaf

€ 179,-€ 144,-

per persoon

Er zijn nog voldoende kamers beschikbaar, laat de vroeg-boekkorting niet lopen!

Maandag - woensdag

Boek betrouwbaar en snel.

Tijdens de reis zijn wij 24/7 bereikbaar, wel zo prettig!

Wij worden uitstekend beoordeeld 4.5 uit 5

© 2023 Dekker-Bridge. Alle rechten voorbehouden
Kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet.