Vragen?      075 6420066
Home/ Zoeken/ Het Digitale Hotel
Het Digitale Hotel

Beelden zeggen meer dan woorden, toch? Ontdek de reis!

Over het arrangement.

Nieuw bij Dekker: online bridge alsof je in de zaal speelt

In deze Corona-tijd is het niet mogelijk om in de zaal te bridgen. Er zijn diverse alternatieven, zoals Stepbridge, BIC en BBO en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Maar al die alternatieven hebben een gemeenschappelijk probleem: communicatie met tegenstanders en partner gaat nogal gebrekkig via de chatbalk. En dan komt het regelmatig voor dat u de tegenstander een vraag stelt en er vervolgens geen antwoord komt.

Ook het alerteren (je moet je eigen bieding alerteren en uitleggen, en je moet ook alle biedingen boven 3SA alerteren en uitleggen) leidt tot veel misverstanden en irritatie.

Dekker heeft hiervoor een oplossing: real bridge.
Dit is een (engels) systeem waar we gewoon onze eigen zaal kunnen betrekken. Iedere speler gebruikt de webcam van de computer of van de laptop en aan tafel ziet u partners en tegenstanders en kunt u gewoon met elkaar praten, zoals op de club. Ook alerteren gebeurt zoals op de club: partner alerteert en de tegenstander mag uitleg vragen aan die partner.

Voor al onze klanten stellen we de bridgezaal open in Dekker’s Digitale Bridgehotel. Als u wilt weten of het wat voor u is, wordt u uitgenodigd om in te schrijven voor een proefwedstrijd. Dit is een gratis toernooi om kennis te maken. We spelen 4 rondes van 2 spel, zodat u een goede indruk krijgt hoe een en ander functioneert.

Als u hier net zo enthousiast over bent als wij, nodigen we u uit om in te schrijven voor een volledige zitting van 24 spellen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. U kunt zowel alleen als per paar inschrijven. Als u alleen inschrijft, zorgen we voor een partner, al kunnen we niet garanderen dat die partner en u van een gelijk niveau zijn. Het plezier in het bridgen is belangrijker.

Als u met uw levenspartner speelt, is het wel noodzakelijk dat u beiden beschikt over een eigen PC. Het systeem ondersteunt Windows PC’s, tablets, IMac en Ipad (geen telefoons) en u hoeft hiervoor geen extra software te installeren. Wel is het zaak, dat de software van uw browser up to date is.

Omdat u “live” met elkaar communiceert, is het zaak dat u gebruik kunt maken van camera en microfoon en een snelle internetverbinding. U kunt testen of een en ander goed functioneert via Camera test (Engels)

Op dit moment worden er geen meesterpunten verstrekt op de digitale drives. Wellicht dat dit in de toekomst nog verandert.
Speel eens een proefronde mee, wij denken dat u het heel leuk gaat vinden.

Kamers.

Onderstaand enkele praktische tips die ervoor zorgen dat u prettig om kunt gaan met realbridge.

Geluid;
U kunt het geluid van uw PC zelf regelen. Maar dan is het mogelijk dat het geluid van de ene speler een stuk harder is dan de andere. Dan kunt u het geluid van
degene die hard staat zachter zetten door op het speakertje naast de naam te klikken als hij in beeld is. Dan verschijnt een schuifje en dat kunt u naar links bewegen om het zachter te zetten. Soms komt er een harde piep door. Dat komt als 2 spelers met elkaar spelen en in dezelfde ruimte zitten, waardoor het geluid uit de ene PC wordt opgestuurd
door de andere PC en dan gaat het rondzingen. Zorg dat de microfoon van de PC afgewend is van de andere PC en zet eventueel uw eigen geluid (via instellingen)
wat zachter. Als u op de microfoon klikt naast uw naam, kunt u de microfoon uitzetten en door er weer op te klikken, zet u hem aan als u wat wilt zeggen. Ook een goede optie bij ongewenste achtergrond geluiden.

Slecht zicht;
Als u last hebt van slecht zicht of kleurenblindheid, zet dan bij het aanmeldeneen vinkje bij het vakje “High Contrast UI” dat is speciaal voor een beter contrasten minder kleur.

Aanmelden;
U komt bij de wedstrijd middels de link die u van ons via email kreeg. U komt dan op een aanmeld scherm. De naam die u ingeeft (in combinatie met ID nummer) is hetgene wat het systeem van u onthoudt. Dus als u een tikfout maakt, kunt u dat niet later zomaar veranderen. Als u zich afmeldt en opnieuw aanmeldt, gaat het goed. Maar als u dat halverwege de avond doet, staan de spellen die u al speelde op naam van de verkeerde naam en ziet het systeem uw aanmelding als twee aparte personen. Dus wees heel zorgvuldig met het juist
aanmelden.

Scores;
Aan het einde van een ronde, als er tijd over is, verschijnt een ranglijst van de tot dat moment gespeelde spellen. U kunt zo’n ranglijst ook oproepen door op het knopje “scores” te klikken, links onder op uw scherm. Met datzelfde knopje kunt u de scores laten verdwijnen.U krijgt in eerste instantie een totaal overzicht met het aantal Matchpunten, het percentage en het aantal gespeelde spellen. Als u in dit overzicht op een spelnummer klikt (onderaan met gele vlakken) krijgt u een frequentiestaat van dat spel. Als u op de naam van een paar klikt, krijgt u het persoonlijk overzicht van dat paar. Als u bij het persoonlijk overzicht van een paar op een specifiek spel klikt (en u klikt op de uitkomst), dan krijgt u het hele spel in beeld met rechtsonder het biedverloop en links onder kunt u op “>” klikken en dan speelt u het spel na, slag voor slag.
Het overzicht kunt u ook bekijken als de zitting is afgelopen. Door op een later tijdstip op de link te klikken, komt u weer op deze zitting uit en krijgt u meteen het scoreoverzicht.

Ongedaan maken;
Soms kan het gebeuren dat u denkt iets aan te klikken, maar iets anders klikt. De spelregels zijn vrij strikt: als u zich vergist tijdens het bieden en het is geen verandering van gedachten of gebrek aan concentratie EN uw partner heeft nog niet geboden, dan mag de bieding teruggenomen worden. Als u misklikt tijdens het spelen, geven de spelregels geen ruimte om de kaart terug te nemen. Er is echter een “Undo” knop. Als u die indrukt, wordt aan de tegenstanders gevraagd of zij het goed vinden en als het geaccepteerd wordt, komt u ermee weg. Als het niet geaccepteerd wordt en er is inderdaad sprake van een echte misklik tijdens de bieding, roep u de wedstrijdleider.

Tekstberichten;
Naast de naam van uw tegenstander ziet u een tekstwolkje. Als u daarop klikt komt er een tekstveld en op die manier kunt u een privé bericht sturen naar 1 specifieke tegenstander. Het is niet mogelijk om een boodschap alleen naar uw partner te sturen. Er is natuurlijk wel een mogelijkheid om een tekstbericht te sturen aan iedereen aan tafel. Dat doet u uiterst rechts op het scherm en als u de boodschap ingetikt hebt, klikt u op “Send Chat”. Dan krijgt iedereen aan tafel, inclusief uw partner, deze boodschap. Boodschappen die u verstuurt, komen rechts. Boodschappen die u ontvangt komen in de linkerkant van dat chat scherm met daarnaast de naam van de boodschapper.

Alerteren;
Het systeem is ingericht volgens het Engelse systeem. Systeemkaarten zijn niet echt nodig. Aan het begin van de ronde geeft u aan welk systeem u speelt en eventueel welke speciale afspraken u heeft. Dat gaat gewoon mondeling en iedereen mag iedereen nadere vragen stellen. Tijdens het bieden legt u de biedkaart op tafel en als deze bieding gealerteerd moet worden, dan klikt uw partner op het alertkaartje. Uw bieding wordt nu Roze en iedereen mag, als hij aan de beurt is, de partner vragen naar de betekenis
van de bieding. Als uw partner vergeten heeft te alerteren of verkeerd heeft uitgelegd en u wordt de spelende partij, dan moet u dat melden direct na de laatste pas en voordat
wordt uitgekomen. Eventueel wordt de wedstrijdleider geroepen. Als uw partner niet alerteerde of verkeerd uitlegde en u wordt tegenspeler, dan moet u dit melden na de laatste slag. Het is dan verstandig om er meteen een wedstrijdleider bij te roepen.

Wisselen
Houd de timer in de gaten, daarmee kunt u een inschatting maken wanneer er gewisseld gaat worden en kunt u de gezellige conversatie met de tegenstanders afsluiten.
Als de wedstrijdleider vroeg wil wisselen omdat iedereen de spellen heeft gespeeld, zal hij dat enige tijd vooraf omroepen via de chat aan iedereen, zodat u het gesprek prettig kunt afronden.

Als de verbinding slecht is;
Rechts naast uw naam staan deze twee symbooltjes. Als u op het linker klikt, schakelt u uzelf even uit, als u op het rechter klikt, worden alle verbindingen ververst.

Faciliteiten en extra’s.

U bridged (en overnacht) dus in uw eigen vertrouwde omgeving en maakt dus geen gebruik van van een accomodatie elders.

Omgeving en uitjes.

Indien u tezamen met uw partner vanuit dezelfde woning meespeelt raden we u aan om ieder van een eigen ruimte gebruik te maken.
( en dat u ook ieder een eigen pc of laptop gebruikt spreekt voor zich)

Bereikbaarheid en parkeren.

Het digitale hotel is prima bereikbaar en ligt direct aan de digitale snelweg.
Maar mocht ondanks dat u ogenschijnlijk niets fout doet moeite hebben met het inloggen, of u krijgt te maken met ondefinieerbare storingen dan is vaak even opnieuw opstarten en opnieuw inloggen de oplossing.

Helaas, uitverkocht!

reallivebridge tbv de vrijdagmiddagclub VBV maand juni

Vr. 25-06-2021

1 dagen vanaf

€ 0,-

per persoon

Populaire voorzieningen

Helaas, uitverkocht!

Eerstkomende beschikbare reizen

Boek betrouwbaar en snel.

SGRANVR

Tijdens de reis zijn wij 24/7 bereikbaar, wel zo prettig!

Wij worden uitstekend beoordeeld 4.5 uit 5

© 2021 Dekker-Bridge. Alle rechten voorbehouden
Kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet.