Vragen?      075 6420066
Home/ Zoeken/ Historikhotel Klosterbräu (busreis)

Historikhotel Klosterbräu (busreis)

Historikhotel Klosterbräu (busreis)

Beelden zeggen meer dan woorden, toch? Ontdek de reis!

Over het arrangement.

Een kennismaking met het Frankenland zal een onuitwisbare indruk op u maken. Dit unieke gebied biedt een combinatie van middeleeuwse stadjes en schilderachtige landschappen met een eeuwenoude wijncultuur. Ebrach bevindt zich te midden van het natuurpark Steigerwald en wordt gedomineerd door het 12e eeuwse Cisterciënzer klooster. Reis mee naar het mystieke Bamberg, het historische Neurenberg en het romantische Rothenburg ob der Tauber.

U verblijft in het Historikhotel Klosterbräu op basis van Half Pension (Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.)

Er zal 4x gebridged worden.

• Bijdrage calamiteitenfonds SGR en Boekingskosten (€20,- per persoon) komt er nog bij

Lift
WIFI
Losse bedden
Douche

Kamers.

Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, radio en badkamer met föhn, douche en toilet.

Faciliteiten en extra’s.

Receptie, lift, lounge, bar, restaurant met terras, biergarten en tuin. Gratis wifi in het hele hotel.

Busreis
Toeslag 1 pk
 • Lift
  In dit hotel is een lift aanwezig.
 • WIFI
  Dit hotel beschikt over WIFI.
 • Losse bedden
  Er zijn kamers met losse bedden beschikbaar.
 • Douche
  Op de kamers is een douche aanwezig.

Omgeving en uitjes.

Dag 1: Ebrach, ca. 500 km
Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Ebrach. Via Keulen, Frankfurt en Würzburg bereiken we aan het einde van de middag ons hotel.


Dag 2: Bad Staffelstein en Bamberg met stadsgids, ca. 145 km
In de ochtend bezoeken we de Vierzehnheiligen Basiliek in Bad Staffelstein. Deze 18e-eeuwse bedevaartskerk is een meesterlijk werk van barokarchitectuur. Vervolgens rijden we over de glooiende wijnheuvels naar Bamberg, een 1000 jaar oude bisschops- en keizerstad. We ontmoeten onze stadsgids en maken een wandeling. De binnenstad is door de vele pleinen, steegjes en prachtige middeleeuwse gevels een groot openluchtmuseum. Het is dan ook niet voor niets in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met 10 verschillende bierbrouwerijen is Bamberg bij uitstek de perfecte stad om van een heerlijk biertje te genieten op een van de vele terrasjes die de stad rijk is.


Dag 3: Klooster Ebrach en Volkach, ca. 50 km
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om samen met een Duitssprekende gids de prachtige kloosterkerk en het museum van Ebrach te bezoeken (excl.). 's Middags rijden we naar Volkach am Main om aan boord te gaan van een van de rondvaartboten. We maken een tocht van ca. 90 minuten over de Main, waarbij u de omgeving vanaf het water kunt ontdekken (boottocht excl.). Na de boottocht brengt de bus u naar het centrum van Volkach, waar u het middeleeuwse stadje op eigen gelegenheid kunt verkennen.


Dag 4: Neurenberg met stadsgids, ca. 160 km
Na het ontbijt bezoeken we Neurenberg waar we samen met een stadsgids een rondrit door de stad maken. Interessant zijn de gebouwen waar de Neurenberger Processen hebben plaatsgevonden, het middeleeuwse centrum met de vestigingsmuren, de St. Sebalduskerk met de twee torens, de Nürnberg Burg en de historische wijk 'Handwerkerhof'. Uiteraard is er gelegenheid om zelf rond te wandelen in de stad. Verken het marktplein en de gezellige winkelstraten met terrassen. Indien u besluit een bezoek te brengen aan kasteel 'Kaiserburg', heeft u vanaf het kasteel een schitterend uitzicht over de stad. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, kunt aan het einde van de middag deelnemen aan een wijnproeverij (excl.).


Dag 5: Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber, ca. 225 km
Vanochtend rijden we een stukje van de Romantische Strasse naar Bad Mergentheim, dat prachtig gelegen is aan de rivier de Tauber. Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. In de stad staan nog veel historische gebouwen zoals de Munsterkerk van Johannes de Doper, het raadhuis op de markt, fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis. Daarna rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. De herinneringen aan een rijk verleden zijn in deze stad overal zichtbaar. De stadsmuur met zijn vele torens en poorten, evenals de prachtige vakwerkhuizen verlenen de stad sfeer en karakter. Rothenburg ob der Tauber is echt een toeristische trekpleister geworden. Bij goed weer genieten we van een barbecue-avond in de tuin van het hotel.


Dag 6: Nederland, ca. 500 km
We nemen afscheid van Ebrach. Via de Duitse snelwegen rijden we terug naar de wisselplaats. Daar wordt de reis afgesloten met een afscheidsdiner en wordt u vervolgens naar uw uitstapplaats gebracht.

Inbegrepen
Koffie voor vertrek op de wisselplaats
Luxe comfort class touringcar
Deskundige chauffeur tevens reisleider
5 Overnachtingen in Historik Hotel Klosterbräu in Ebrach
5x Ontbijt en 5x diner
Welkomstdrankje
Barbecue-avond (weersafhankelijk)
Lokale stadsgids in Bamberg
Lokale stadsgids in Neurenberg
Afscheidsdiner op de wisselplaats

Niet inbegrepen
Niet genoemde maaltijden.
Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Bereikbaarheid en parkeren.

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.

Vertrek- en terugkomsttijden via Onze wisselplaats
Heenreis
tussen 05:00 en 08:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats

09:15-09.30 uur
Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis
18:15-18.30 uur
Vertrek vanaf Onze wisselplaats

tussen 19:00 en 22:30 uur
Aankomst bij uw uitstapplaats


N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats
De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, [email protected]

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

De allerlaatste kamers, vol=vol.

Ma. 12-08-2024

6 dagen vanaf

€ 699,-

per persoon

Populaire voorzieningen

Lift Losse bedden Toeslag 1 pk

Eerstkomende beschikbare reizen

Momenteel geselecteerd

Ma. 12-08-2024

6 dagen vanaf

€ 699,-

per persoon

De allerlaatste kamers, vol=vol.

Wedstrijdleider: Martin Kimenai

Boek betrouwbaar en snel.

Tijdens de reis zijn wij 24/7 bereikbaar, wel zo prettig!

Wij worden uitstekend beoordeeld 4.5 uit 5

© 2024 Dekker-Bridge. Alle rechten voorbehouden
Kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet.